2011-05-22

Sült, töltött paradicsom



A paradicsomot minden formájában szeretjük, frissen salátának, aszalva pizzára, grillezve vagy sütve, előételnek, köretnek. Már végre igazán jó ízű, szép, hazai fürtös paradicsom is kapható, érdemes kipróbálni különböző elkészítési módokat. Most sütőben sütött, töltött paradicsomot készítettem, melynek ötletét itt találtam. Ez igazán egyszerű, de nagyon látványos előétel, de köretnek is kitűnő. Elkészítése nem bonyolult, gyors és a végeredmény egy finom és különleges fogás.

Nagy előnye még, hogy a felhasznált fűszerektől függően más-más ízhatást érhetünk el, különböző karaktert adva az ételnek. Ezért receptre nemigen van szükség, mindig az alkalom dönti el, hogy mi lesz belőle. Én most a következőképpen készítettem:
A paradicsomokat összetartó fürtöket egyben hagyva, levágtam a paradicsomok tetejét és eltávolítottam a paradicsomok belsejét. A töltelékhez két tojást jól összekevertem 120 ml sűrű tejszínnel, sóztam, borsoztam, apróra vágott bazsalikomlevet és kakukkfüvet kevertem bele és megtöltöttem vele a paradicsomokat. A paradicsomokat a sütőtálban úgy helyeztem el hogy a levágott „kalapokat” vissza lehessen rájuk helyezni. Tetejére csíkokra vágott bacont szórtam, az egészet meglocsoltam kevés olívaolajjal és 190°C sütőben 20 percig sütöttem. Tálalás előtt javasolt pár percig pihentetni.
    

2 megjegyzés:

Shoutforfood írta...

Very pretty - definitely party worthy!

wanna írta...

Thank you for all your notes.