2011-11-11

Füge és gránátalma borhabbal



A „fügeprojekt” nálam, a saláta és a szendvics után, most egy desszerttel folytatódik. Elkészítése egyszerű, gyors, fantasztikusan finom, vendégeinket, barátainkat bármikor el tudjuk kápráztatni vele. Közvetlenül tálalás, fogyasztás előtt célszerű elkészíteni, mert a csodás borhab - borsodó, sabayon, zabaglione - viszonylag gyorsan összeesik. De ez sem több, mint 10 perc.
Ez a desszert bármilyen nem kemény gyümölccsel elkészíthető, de a bor minőségére és fajtájára érdemes ügyelni, mert más-más gyümölcshöz – szerintem – más-más bor passzol. Most fügével és gránátalmával készült, a bor pedig 2007-es félszáraz Tokaji Hárslevelű volt.
 

Hozzávalók: 4 füge, 1 gránátalma, 1 tojás sárgája, 2 dcl bor, 2 ek cukor
 

Elkészítés:
A fügéket cikkekre vágtam, a gránátalmából kiszedtem a „magokat” és a tányérokra raktam. 
A borhabot, mely az alábbiak szerint készült, a gyümölcsre öntöttem és azonnal tálaltam. 
A cukrot a tojással habosra kevertem, belekevertem a bort, és vízgőz fölött habverővel folyamatosan kevergetve habosra főztem.

 

10 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon különleges desszert:) Borhabot még sosem ettem, de ez a kombináció igazi ínyenc kategória. Nagyon finom lehet.

Katucikonyha, írta...

Tobzódsz a jobbnál jobb dolgokban! :-9

Moni írta...

Ach, wie fein die Feigen mit den Granatkoernern aussehen, lecker!!!!
Liebe Wanna, das mit den Awards funktioniert folgendermassen: du kannst die drei Auszeichnungen an weitere Blogger weiter geben, die du selber aussuchst, du kannst alle drei an gleiche oder je einen an unterschiedliche Blogger geben. Und sie geben sie an andere weiter, so kommt der Award an maximal viele Leute. Hoffentlich habe ich es Dir gut erklaert.
Ganz liebe Gruesse

Petra írta...

Nagyon guszta és különleges. :)

Roza írta...

Gyönyörűűűű!:) Biztosan nagyon finom.

Elisabeth írta...

Nem vagyok meglepődve hogy ilyen csodás desszertet készitettél, mivel az első pillantás óta a blogodon...elhatároztam hogy jó helyre pottyantam, és szeretnék vissza jönni ide, erre a kreativ oldalra!
A kombinációk és az izek a gránátalmával és a borhabbal egy különleges, és fantasztikus látvány.
Csupa elegáncia:DDD

wanna írta...

@trollanyu, ahogy a postban is írtam, nagyon egyszerű a borhab elkészítése, anyukám konyhájában borsodó "néven futott", a vaníliasodóval együtt az aranygaluska elmaradhatatlan része volt. Imádtuk! Rá kéne szánni magam, hogy elkészítsem :)

wanna írta...

@Katuci, Petra, Róza, köszi, köszi!

wanna írta...

@Moni, danke!
Ich bedanke mich für die detallierte und gute Erklärung bezüglich Awards. Alles Klar. Viele Gruße!

wanna írta...

@Elisabeth, köszönöm, igazán kedves vagy. Tényleg csodás együtt a kissé fűszeres borhab az édes füge és a különleges gránátalma! Mindenki imádta!