2011-12-12

Gyümölcsös tiramisu



A tiramisu az egész világon ismert, habkönnyű, olasz édesség, desszert. Nem nagyon kell bemutatni, mindenki szereti, mindenkinek van rá egy tuti receptje. Viszont aki nem szereti a kávét, az sem kell, hogy kihagyja, mert gyümölccsel is nagyon finom, és mivel ez alkohol nélkül készül, a gyerekek is fogyaszthatják.
Nagyon sokféle gyümölccsel készíthető, most mangót, körtét, gránátalmát és málnát tettem bele.

Hozzávalók: 1 mangó, 2 körte, 1/2 gránátalma, 20 dkg málna, 1 ek cukor, 12 db babpiskóta, 5 cl málnalé
- a mascarpone krémhez: 2 tojássárgája, 2 ek cukor, 20 dkg mascarpone, 2 dcl tejszín

Elkészítés: 4 koktélos pohárra

A krémhez először kézi mixerrel habosra kevertem a tojássárgáját a cukorral, ezután hozzákevertem a mascarponét. A tejszínt kemény habbá vertem és egy spatulával a tojásos-mascarponés mixbe forgattam.
A darabokra tört babapiskótát beáztattam a málnalébe.
A málnát villával összetörtem.
A mangót és a körtét kis kockákra vágtam, a körtét, hogy ne barnuljon meg, citromlével meglocsoltam, a gránátalmából a magvakat kiszedtem.
A koktélos poharak aljára tettem 2 ek összetört málnát, erre tettem egy réteg mascarpone krémet, erre egy réteg málnalébe áztatott babpiskótát. A babpiskótára egy réteg gyümölcsöt, erre megint mascarpone krémet, és végül még egy réteg gyümölcsöt.
Ha trópusi gyümölcsökből készítjük, akkor az lehet mangó, papaya, ananász, banán. Kókusztejjel és kókuszliszttel gazdagítva (50 g kókuszliszt és 50 g kókusztej, a mascarpone krémhez keverve), igazi egzotikus csemege.


7 megjegyzés:

Ani írta...

Hát bevallom, én nem vagyok egy nagy gyümölcsös, de hogy ez szuper krémes és frissítő az már biztos! Ja, és még jól is néz ki..))

Shoutforfood írta...

i am drooling over this

Roza írta...

Nagyon jól néz ki!:) Eddig még csak hagyományos tiramisut ettem... De ezt szívesen megkóstolnám!:)

trollanyu írta...

Isteni:) Mindenféle misu nagy rajongója vagyok, ez pedig gyönyörűen fest és tuti finom lehet:)

Elisabeth írta...

Wanna, ez a gyümölcsös Tiramisu valami csodás, finom, és nagyon kreativ módra van elkészitve, mint az összes finomságokat amit felteszel a blogodra!

Turák Kinga írta...

most benyúlnék érte!!! :)

wanna írta...

Köszi mindenkinek!
Thanks!