2011-12-04

Karamellpuding pudingpor nélkül



Nálam a puding a leggyorsabban elkészíthető desszertek közé tartozik, és természetesen, ahogy már korábban is írtam, pudingpor sem szükséges hozzá. Igazán jó módszer. Így készítettem már vaníliapudingot csokival, vaníliapudingot meggyel.

A mai desszert karamellpuding, csokival.

Hozzávalók: 0,5 l tej, 30 g kukoricakeményítő, 5 dkg kristálycukor, 1 csipet só, 1 tk vaj  

Elkészítés:
Kevés tejjel kikevertem a keményítőt. A kristálycukrot egy lábasban, mérsékelt tűzön, kevergetés nélkül világos barna színűre karamellizáltam. Hozzáöntöttem a maradék tejet és forráspontig melegítettem, hogy a karamell felolvadjon újra, ugyanis, amikor a tejet hozzáadtam, megkeményedett. Beletettem a sót, a vajat, a keményítőt és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett az egészet besűrítettem. Tettem még bele egy vaníliarúd kikapart belsejét - ezek a szemcsék benne -, nem rontja el, de elhagyható, ezért a hozzávalókban nem említem.
Forgácsokra vágtam 50 g 80%-os étcsokoládét, egy részét a poharakba a puding közé rétegeztem, a maradékot pedig a puding tetejére szórtam. Pár órára a hűtőbe tettem.

8 megjegyzés:

trollanyu írta...

Csodásan néz ki, annyira jól mutat így rétegezve abban a kehelyben:) Szoktam én is karamellpudingot készíteni, majd egyszer beteszem a blogba is, mert az enyém més, sütőben kell sütni. Az is nagyon finom.

Seafalcon írta...

Hát ezt viszem! Pedig nyali-falit nem szoktam!!!

De ez egyszerű, és nem lehet rossz!

Névtelen írta...

Nagyon tetszik, elmentettem!
A házi biztos sokkal jobb, a Dr. Oetkeres puding íze szerintem nem is hasonlít a karamellára, inkább kávés.

Petra írta...

Egyetértek! Szuper, és a karamell nagy kedvencem. :)

Jayanthy Kumaran írta...

irresistable hearty...divine cliks..
Tasty Appetite

Elisabeth írta...

Imádom a karamelt, és igazán nincs szükség a pudding por készülésére...anélkül készithetsz szuper finom puddingot, amivel sikert arattál!!!
Hugs,

Leon írta...

Igazán nagyszerű recept, nagyon jó ötlet!

wanna írta...

Köszi..., szerintem is érdemes ezzel a "házi" módszerrel foglalkozni, csak étkezési keményítő és tej legyen otthon, az ízesítésnek már csak a képzelet szab határt.

Thanks Jay!