2016-08-22

A szupersztár paradicsomlé



Paradicsomlé készítése nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé, de biztos, hogy nem érdemes kihagyni. Egyáltalán nem bonyolult, csak kicsit munkaigényes. Az eredmény az minden fáradságot megér, ilyen finom paradicsomlevet nem vehetünk sehol. Szerintem. 
A paradicsomlevet természetesen nemcsak ihatjuk, ami számomra az egyik legnagyobb élmény, de felhasználhatjuk télen különböző ételek készítéséhez is.


Ami a készítését illeti, kell hozzá egy jó passzírozó és kész. A többi gyerekjáték.
Passzírozáshoz a paradicsomot mossuk meg, vágjuk kétfelé. Az így kapott levet forraljuk fel, töltsük üvegekbe és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 

Legalkalmasabb hozzá a finom érett Lucullus paradicsom. Nekem az idén nagy szerencsém volt vele, 20 kg paradicsomból 16 l paradicsomlevet kaptam.
A paradicsomitalt fogyasszuk jéghidegen, fűszerezhetjük sóval, frissen őrölt borssal. 
Természetesen nem feledkezhetünk meg a mindenki által ismert és kedvelt koktélról, a csodálatosa Bloody Mary-ről, melynek alapja a paradicsomlé - a vodka mellett ...


Nincsenek megjegyzések: