A paradicsomlevet természetesen nemcsak ihatjuk, ami számomra az egyik legnagyobb élmény, de felhasználhatjuk télen különböző ételek készítéséhez is.
Ami a készítését illeti, kell hozzá egy jó passzírozó és kész. A többi gyerekjáték.
Passzírozáshoz a paradicsomot mossuk meg, vágjuk kétfelé. Az így kapott levet forraljuk fel, töltsük üvegekbe és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Legalkalmasabb hozzá a finom érett Lucullus paradicsom. Nekem az idén nagy szerencsém volt vele, 20 kg paradicsomból 16 l paradicsomlevet kaptam.
A paradicsomitalt fogyasszuk jéghidegen, fűszerezhetjük sóval, frissen őrölt borssal.
Természetesen nem feledkezhetünk meg a mindenki által ismert és kedvelt koktélról, a csodálatosa Bloody Mary-ről, melynek alapja a paradicsomlé - a vodka mellett ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése