2016-08-18

Töltött paradicsom



Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nélkülözhetetlen része az egészséges táplálkozásnak, az viszont már nem biztos, hogy közismert, a paradicsom fogyasztása sütve, párolva még inkább ajánlott, mivel a benne lévő lipokin így könnyebben szívódik fel. 

És nem mellesleg így is nagyon finom.

Nagy kedvencem a grillezett koktélparadicsom, de a töltött paradicsomok is előkelő helyet foglalnak el ebben a sorban. A paradicsomot tölthetjük hajdinával, bulgurral, quinoával, sajttal, de más zöldséggel is, pl. padlizsánnal. Széles a választék, a variációknak csak a képzeletünk szabhat határt.

Sütés: helyezzük el a megtöltött paradicsomokat egy sütőtálra, locsoljuk meg olívaolajjal, szórhatunk rá csíkokra vágott bacont és előmelegített sütőben 190°C-fokon, 20 perc alatt süssük meg.
 

De nem csak tölthetjük a paradicsomot, hanem süthetjük bundázva, mint a rántott húst.



Nincsenek megjegyzések: