2020-10-16

Karamellizált barna csiperke



Az erdei gombáknak nincs párja, de ennek híján, csodás dolgok készülhetnek termesztett gombákból is. A  csiperkegomba egy nagyon népszerű és tökéletes növényi fehérjeforrás, akár a fehéret, akár a barnát választjuk. Készülhet belőle leves, saláta, grillezhető, süthetjük sütőben és természetesen csodás kiegészítője lehet húsos ételeknek is. 

Ez a gomba, most egy meleg előételnek készült, de valamilyen körettel főfogás is lehet. Nagy előnye, hogy csak egy pár dolog kell hozzá, és pillanatok alatt elkészül. Igaz ez a pár dolog elég specifikus, de aki szereti a kínai, thai konyhát, az mindig tart otthon szójaszószt és halszószt. Én ezek közzé a tartozom.

Hozzávalók: 250 g barna csiperke, 2 ek vaj, 2 ek szójaszósz

Elkészítés: 

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, ha felhabzott, adjuk hozzá a félbevágott csiperkét. Hagyjuk pirulni a gombát pár percig, hogy a vaj karamellizálódjon. Ekkor adjuk hozzá  szójaszószt, és most már kavargatva pirítsuk, egy rövid ideig, amíg a szójaszósz bevonja a gombát. 

Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel.

A receptet Mautner Zsófia Facebook oldalán találtam, kipróbáltam, bevált, köszönöm. 

 

Nincsenek megjegyzések: