2011-02-16

Sült paradicsom - egy könnyű vacsora




Számomra a paradicsom minden zöldség felett áll, akárcsak a mediterrán konyha. Lédús, magas cukor- és C-vitamin tartalmú és amellett, hogy rendkívül egészséges, nagyon finom is. Minden formájában kitűnő, természetesen nyáron, a napérlelte a legfinomabb.
Ezért aztán nyáron aszalok, savanyítok, levet főzök belőle. Télen, sajnos nem a legízesebbek, talán a koktélparadicsomok emlékeztetnek legjobban a nyári ízekre, viszont télen is megtalálhatók bennük az egészségre fontos anyagok, ezért ilyenkor sem nélkülözhetők a változatos étrendben. Más felhasználási módokat kell keresnünk, és ez a grillezés, vagy a sütés.
Most egy téli kedvencemet mutatom be. „Rántott hús light”, avagy paradicsomszeletek Panko morzsában. Ez lehet köret, vagy önálló fogás, más grillezett zöldségekkel, vagyis egy könnyű vacsora. A Panko morzsa egy japán ropogós, kenyérmorzsa, melyet itt szoktam beszerezni.
  
 

Tehát a paradicsomot 1 cm vastagságúra felszeletelem, sózom, borsozom és hagyományos módon panírozom: liszt, tojás, Panco morzsa.
 
Sütés: 2-3 perc oldalanként. Akkor van kész, ha a morzsa aranybarna. A kész, még forró paradicsomokra szórjunk vagy daráljunk egy kevés sót. A lisztbe keverhetünk hagyma- vagy fokhagymaport, pikánsabbá téve a paradicsomot. Tetejére majonézt, guacamole-t vagy pestót tehetünk, ma én kapribogyóval és tejföllel készítettem. 

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdekesnek találjuk,Kassán is kipróbáljuk.

wanna írta...

Örülök, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog ...

nina írta...

Nagyon jó ötlet ez a morzsás sült paradicsom. Sima zsemlemorzsával is működik?