2011-06-27

Csúsztatott palacsinta



Szeretem a palacsintát dzsemmel, túróval, csokival, de talán mindegyiknél jobban szeretem a Crêpe Suzette-t, a francia palacsintát és a saját elképzelés szerint készített csúsztatott palacsintát, melyet most „közkinccsé” teszek.

Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 3 1/2 dcl tej, 8 dkg liszt, olaj a kisütéshez; a töltelékhez: 5 alma, 1/2 citrom, 2 ek cukor, 15 dkg dió, fahéj, vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral és a vajjal, hozzáadtam a tejet, belekevertem az átszitált lisztet és a tojások kemény habját. Lereszeltem a megtisztított almákat, melyeket a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a citrom levével és lereszelt héjával ízesítettem, a diót ledaráltam. Ezután felforrósítottam az olajat és kisütöttem a palacsintákat, mégpedig úgy, hogy mindig csak az egyik oldalát sütöttem meg és egymásra csúsztattam őket, a lágy felükkel felfelé. A sütéshez mogyoróolajat használtam. A palacsintáknak vastagabbnak kell lenniük, mint általában. A palacsinták lágy krémes oldalát mindig megszórtam a dióval, ráraktam a reszelt almát, és ezután csúsztattam rá a következő palacsintát. A legutolsó palacsintát a lágy felével lefelé raktam az előbbiekre. Tálaláskor porcukorral megszórtam és úgy szeleteltem, mint a tortát. Nagyon finom! 


5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Hú de nagyon rég nem sütöttem csúsztatott palacsintát. Nem szeretek palacsintát sütni, de a csúsztatott palacsinta kivétel. Jó a tölteléked is, most jól jönne egy szeletke:) Felkerült a heti menümre, jó hogy eszembe juttattad:)

wanna írta...

Én sem sütök gyakran, a
palacsintasütés nem az "erősségem" :), de a csúsztatott palacsinta az tényleg más...
Lehet variálni a töltelékkel, én ha lehetne, csak gyümölcsös sütiket készítenék :D

Vicuska írta...

Nocsak, mennyi közös pont :D finommm!

mellissina2 írta...

Akkor most egyik nap palacsintát sütök! szeretjük a palacsintát,minden formában.ez a palacsinta torta nagyon finom lehet!!

wanna írta...

Feltétlen próbáld ki, de "alkothatsz" is, mert más töltelékkel is príma. Trollanyu már megsütötte :).