2011-11-17

Krumplisaláta füstölt hallal



Nem nagyon van a krumplisalátánál egyszerűbb és ismertebb előétel, köret. A közismert recept: krumpli, hagyma, ecetes öntet, só bors, esetleg majonéz. Én ezt is nagyon szeretem, de mindig meg lehet még egy kicsit bolondítani valamivel, felturbózni, sonkával, hallal. Ez most egy ilyen változat. Előételnek készült.


Hozzávalók: 0,5 kg burgonya, 5-6 db csemege- vagy sós uborka, 1 lila hagyma, 25 dkg füstölt halfilé, 2 paprika, 1 ek kapribogyó, só, bors
- öntet: 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 tk mustár, 0,5 dl uborkalé, só, színes bors
 

Elkészítés: 
A burgonyát héjában megfőztem, miután kihűlt, karikára vágtam. A hagymát félkarikára, az uborkát apró kockára, a paprikát pedig vékony szeletekre. Az öntethez összekevertem a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az uborkalevet, sóztam borsoztam. A burgonyát összeforgattam a majonézes öntettel, hozzákevertem a felvágott zöldségeket, és a saláta tetejére tettem a kapribogyót és a kis kockára vágott füstölt halat, amely most füstölt rózsaszín lazac volt. Tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek, a kész salátát egy órára a hűtőbe tettem.


12 megjegyzés:

Roza írta...

És még a kép is csodás!:)

Vicuska írta...

Minden hozzávaló adott, remélem még ma degusztálhatom...

wanna írta...

@Roza, köszi.
@Vicuska, remélem neked is ízlik, majd írd meg.

Mrita írta...

Ez biztosan nagyon finom lehet, ki kell majd próbálnom.

trollanyu írta...

Pazarul néz ki:) Füstölt lazac van itthon, szerintem azzal is nagyon finom lenne:)

wanna írta...

@Mrita, Trollanyu, érdemes kipróbálni, szerintem nagyon finom, és bármilyen füstölt hallal elkészíthető, a lazac pedig csodás hozzá.

Vicuska írta...

Hálás köszönetünk a finom salátáért, nagyon ízlett, azt hittem, hogy talán marad holnapra is :D

Moni írta...

So ein leckerer Salat! Ich mag solche Salate so gern! Und die Fotos sind perfekt! Wunderschöner Post, wanna!:-))
Ganz liebe Grüße
Moni

Elisabeth írta...

Wanna-mar megint hoztal egy igazan guszta es kulonleges finomsagot. A fustolt hal szepen parozo a krumpli salataval, es persze a lila hagymaval. En is fogok kesziten ezt, kosz neked...a het vegere!

wanna írta...

@Moni, vielen Dank. Ich liebe diesen Kartoffelsalat, schmeckt wirklich sehr gut, ist schnell fertig und die Zutaten hat man immer im Haus.

@Elisabeth, örülök, hogy tudok valami érdekeset ajánlani a hétvégére, ez tényleg egy jó összeállítás, én nagyon szeretem.

Ani írta...

Ez nekem is bejön. Őszintén szólva füstölthalas formációban még nem gondoltam rá, de tényleg jó lehet.

wanna írta...

@teakert, nálam a füstölt hal a kedvenc - az alap -, és ehhez próbálok különböző salátákat "kreálni". De ha nincs itthon semmi, akkor lila- vagy újhagyma, citrom és friss kenyér. Ez már nekem elég :)