2011-12-26

Szilveszteri partifalatok



A szilveszteri vendéglátás, otthoni buli, nem kis feladat elé állítja a vendéglátót, mert egyrészt szeretnénk a legjobb és legfinomabb falatokat felszolgálni, másrészt viszont nem szeretnénk a társalgásból, a buliból kimaradni, és egész este a konyha és vendégsereg között ingázni. Erre a legalkalmasabbak a különböző szendvicsek, partifalatok, saláták, pogácsák. Mindezekhez pedig készíthetünk különböző dippeket-mártogatósokat.
Nagy előnyük, hogy előre elkészíthetők, feltálalhatók, és a salátákat kivéve, nem kell hozzájuk kés, villa, nagyon változatosak és gyakorlatilag elronthatatlanok. Alapjuk lehet bagett, kifli, sós keksz, tojás, sárgarépa, uborka, retek. A pogácsák lehetnek sósak, édesek, jó szolgálatot tehetnek a leveles tésztában készített finomságok, sonkával-sajttal, vagy sajttal-olívával, vagy dióval-csokival... 

 

Természetesen vannak szimbolikus ételek is, amelyek nem hiányozhatnak az asztalról, ilyen például a lencse.
Egészen egyszerű és kitűnő ötlet a garnélás tojás, melyről ezen a blogon olvastam. A mennyiségek attól függnek, hány darabot szeretnénk készíteni.

 

Hozzávalók: tojás, garnéla, majonéz, hagyma, friss kapor, só, bors

Elkészítés:
A tojásokat megfőztem és miután lehűltek, mindegyiket félbe vágtam. Az apróra vágott hagymát összekevertem a majonézzel, a kaporral, sóztam, borsoztam. A friss garnélákat mindig a korábban leírtak szerint tisztítom és készítem el. Az előfőzött vagy mélyhűtött garnélát kiolvasztás után csak sütöm. A majonézt mindig frissen készítem, de kitűnő helyette a tartár is. Ezután minden félbe vágott tojásra egy villányi ízesített majonézt raktam, utoljára pedig a garnélákat. Lehűtve tálaltam.


5 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Hát ez bizony jól néz ki!!!

trollanyu írta...

Te már a szilveszterre gondolsz:) Remélem jól telt a karácsonyotok, én nem csinálok a szilveszterből nagy dolgot, mert mi otthon leszünk, vendégek nélkül. De egyébként valamilyen réksalátát fogok készíteni, mert nagyon szeretem:)

Petra írta...

Nagyszerű ötlet. Ki is fogom próbálni. :)

Elisabeth írta...

Látom már készülsz Szilveszterre, én még a Karácsonyi munka után kezdek ki igazodni, mi történt a sok étellel?
Nagyon guszta és finom lett a majonézes tojásod...remek ötlet!

Shoutforfood írta...

Thanks for sharing another great recipe