2023-05-18

Cukkini "torony" sütőben


Azt már talán sokszor leírtam, hogy miért konyhatúra a #konyhatúra. Kísérletezem, mindenféle alapanyagot és technológiát kipróbálok, elsőre szokatlannak tűnő dolgokat kombinálok...

Különösebben , nem tervezek - hacsak nem vendégeket várok, az más -, abból főzök, amit a kamrában, hűtőben találok, vagy ami a piacon aktuálisan elcsábít. Imádok a piacra járni!. Viszont az alapélelmiszerek, mint a liszt, cukor, hagyma, krumpli, egyéb zöldség, gyümölcs, olaj, vaj, szalonna, sajt, tészta... mindig van készleten a kamrámban. Ami a leglényegesebb, hogy csak minőségi alapanyagokat használok. Jót, csak jóból!

Mivel ma is esik, kertészkedésre, sétára, túrára, nincs lehetőség, marad a konyha és természetesen, abból készül az ebéd, ami itthon van. Szétnéztem a kamrában, hűtőben, és ez készült.

Nem tudom leírni, milyen finom lett, milyen csodás ez az ízkavalkád.


Az alap: cukkini, paradicsom, camambert, sonka, ezekből az alapanyagokból született ez a csodás ebéd.

Hozzávalók: 1 cukkini, 2 fürtös paradicsom, 2 szelet sonka, 50g camambert, 50g mangalica szalonna, 1 hagyma

Elkészítés: mossuk meg és vágjuk karikára a cukkinit és a paradicsomot, sózzuk meg. Vágjuk fel a hagymát, a sonkát és sajtot, viszont ezeket tetszőleges darabokra vágva, hogy elférjenek a cukkini karikákon. Közben vágjuk fel a szalonnát csíkokra, süssük pár percig és utána süssük meg rajta a hagymakarikákat. Ezután, egy sütőtálba szűrjük át a szalonna kiolvadt zsírját, erre rakjuk a cukkinikarikákat és készítsük el a "tornyokat": rakjuk a cukkinire a paradicsomot, a sonkát, a hagymát, szalonnadarabokat és végül a sajtot.
Süssük a cukkinitornyokat 240 C-fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre.


Nincsenek megjegyzések: