A paprika is csodásan tartósítható és természetesen nemcsak lecsónak. Készíthető nyersen, sütve, elősütve. Igazi csemege télen-nyáron húsokhoz, előételeknek.
Most peperoni paprikával kísérleteztem. Kibontás után, meglátjuk jó lett-e és ha kell, módosítok a recepten.Hozzávalók: 1 kg peperoni paprika, 10%-os ecet, só, bors, koriander-és mustármag
Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, a zöld szárát is hagyjuk meg. Rakjuk a paprikákat egy sütőpapírral borított tepsire és 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük 5-6 percig.
Közben készítsük el a felöntőlevet, melynek arányai a következők: 1 l víz, 50 ml ecet, 2,5 ek cukor, 1 ek só
Az enyhén megpuhult paprikákat azonnal rakjuk az előkészített üvegekbe, merjük rá a forró felöntőlevet, zárjuk le, állítsuk az üvegeket 2 percre fejre és rakjuk száraz dunsztba 24 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése