2011-03-19

Zöldbableves



Én nem tudom, ki hogy van vele, de nálam a levesek, főleg a zöldséglevesek "központi" helyet foglalnak el konyhámban. Ha kell valami gyors, könnyű étel, akkor ez nálam saláta, grillezett zöldség vagy leves. Valójában mindenből tudok jó levest főzni. Nem kell hozzá más csak jó sok zöldség és természetesen sok-sok friss fűszer és akkor már kész is egy könnyű vacsora.
Ez a zöldbableves is úgy készült, hogy szétnéztem a hűtőben, a kamrában és mivel az ősszel eltett zöldbabból még sorakozik egy pár a polcon, eldőlt mi lesz a vacsora. Szezonban természetesen friss zöldbabból másképp készítem.
 Ebben az esetben a sorrend a következő, kevés olajon üvegesre pirítom a hagymát, a tűzhelyről levéve elkeverek benne 1 tk piros paprikát, felöntöm alaplével vagy vízzel, belerakom a megtisztított és kis kockára vágott burgonyát - 30 dkg -, majdnem készre főzöm, ekkor hozzáadom a zöldbabot - 700 ml üveg - és egy kanál liszttel elkevert tejfelt - 2 dl -,  ügyelve a hőkiegyenlítésre, az egészet mérsékelt tűzön összeforralom. 
Fűszerezés: só, bors, babérlevél, kapor, friss petrezselyem- és korianderlevél. 
Tálaláskor a tetejére friss kaprot szórok.

Nincsenek megjegyzések: