Pénteki halválasztásom ma egy balatoni fogasra esett. Igazán jó választásnak bizonyult. Mint minden hal elkészítése ez is egyszerű, gyors: sütés előtt 20 perccel besózom, esetleg kevés citromlevet locsolok rá, és grillen megsütöm, oldalanként, 5-6 perc alatt. Különböző fűszeres mártásokkal lehet aztán karaktert adni az ételnek.
Most a kaporra esett a választásom, fehérboros mártást, beurre blanc/vin blanc -t készítettem kaporral, a köret főtt burgonya volt.
A mártáshoz 1 dl fehérbort, 3 tojás sárgáját és 1 dl tejszínt simára kevertem, majd gőz fölött sűrűre főztem. Amikor elkészült, belekevertem 5 dkg vajat és az apróra vágott kaprot. Ezt a mártást öntöttem a burgonyára és a halra. Apróra vágott friss kaporral megszórva azonnal tálaltam.
A mártáshoz 1 dl fehérbort, 3 tojás sárgáját és 1 dl tejszínt simára kevertem, majd gőz fölött sűrűre főztem. Amikor elkészült, belekevertem 5 dkg vajat és az apróra vágott kaprot. Ezt a mártást öntöttem a burgonyára és a halra. Apróra vágott friss kaporral megszórva azonnal tálaltam.
4 megjegyzés:
Finom ez a Vin Blanc szósz!
Nagyon jó, hogy minden pénteken halat főzöl. Bárcsak nálunk is megennék. A szósz nagyon jól hangzik, mindenképpen ki fogom próbálni:)
Tényleg nagyon finom ez a szósz, elkészítése sem bonyolult. Tengeri halakhoz csodás választás a "beurre blanc".
Nálunk szerencsére mindenki szereti a halat, az egész a „Rácponttyal” kezdődött :).
Csoda szép halétel, finom is lehet... :)
Megjegyzés küldése