2011-11-05

Grillezett padlizsán kecskesajttal töltve



A padlizsán nemcsak finom és sokféleképpen elkészíthető zöldség, hanem nagyon szép is. Ezért aztán különösen kedvelem, mert mint korábban is többször említettem, egy étel elkészítésénél, tálalásánál a látvány is nagyon fontos. A padlizsán nagyszerűen grillezhető, tölthető, cukkinivel, gombával, hússal, sajttal társítható.

Karikára vágott, forró olajban megsütött padlizsánszeletekkel készíthetünk padlizsán caprese-t, vagy hajszálvékonyan felszeletelve, lisztbe mártva és kisütve padlizsán chipset, melyet avokádókrémmel, más néven guacamole-al kínálhatunk. Tökéletes előétel, akárcsak ez a sajttal töltött grillezett padlizsán.
 

Hozzávalók: 2 padlizsán, 10 dkg friss kecskesajt, friss kapor, só, bors, olívaolaj
 

Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágtam, 10 percre besóztam, utána hideg vízzel leöblítettem és szárazra töröltem. Közben a kecskesajtot összekevertem az apróra vágott kaporral, daráltam rá sót, borsot. A padlizsánszeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütöttem, a fűszeres sajtot a szeletekre raktam, melyeket feltekertem, sütőtálba helyeztem és 180 °C fokos sütőben 10 percig még sütöttem. Melegen tálaltam.


6 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Szép és guszta! Kár, hogy most nincs padlizsánunk, mert elkészíteném. Meg kecskesajtunk se nem van, momentán. Ja, és az olíva elfogyott... szám és tányérom van!

trollanyu írta...

Hú de jól esen ez a fogás most:) Imádom és 1 db padlizsán van a hűtőben. Kecskesajtom nincs, de valami más karakteres sajttal is el tudom képzelni. Nagyon szuper egészséges fogásokat készítesz:)

Petra írta...

Nem vagyok nagy padlizsán rajongó, de ezt itt szívesen. :)

Katucikonyha, írta...

Én viszont padlizsán és kecskesajt rajongó is vagyok, csodás étel!

wanna írta...

Seafalcon@köszi, így tényleg nem könnyű, de tetszik a humorod.

Trollanyu@szerintem juhsajttal is kitűnő, köszi!

Petra@én is minden jóra nyitott vagyok :), ha máshogy nem, hát próba-szerencse alapon:)

Katuci@vagyunk így egy páran!

nina írta...

Ez csodás lehet,imádom mindkettőt, a kecskesajtot és a padlizsánt is! Most csodás padlizsán van piacon, ki kell próbálnom ezt a receptet (is) :)