A patisszon vagy más nevén csillagtök rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Rántva, töltve vagy a rakott ételekhez hasonlóan, különböző dolgokkal rétegezve, mindenképp csodás.
Elkészítése egyszerű, a kisebb friss példányokat hámozni sem szükséges. Csak ketté kell vágni, kimagozni, és készülhet is belőle "valami". A nagyobbakat természetesen hámozzuk meg.
Most egy töltött patisszont készítettem, a töltelék kis változtatásokkal töltött káposztáéhoz. hasonló.
De természetesen készíthetünk bele tölteléket hús és rizs nélkül is, csak zöldségekből, hasonlóan a töltött paradicsomhoz. Így is kitűnő, és ha a szalonnát vajra vagy olajra cseréljük, vegetáriánusok is fogyaszthatják...
Elkészítés:
A patisszont hámozzuk meg, távolítsuk el a magjait és vízszintesen vágjuk ketté.
A töltelékhez a rizst főzzük félkészre. A szalonnát vágjuk csíkokra, olvasszuk meg, süssük meg rajta az apróra összevágott hagymát. Keverjük hozzá a darált húst, a tojást és a tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és 2 perc alatt forraljuk össze. Végül adjuk hozzá a félkész rizst, és a tölteléket halmozzuk a félbevágott, megsózott patisszonokra.
Süssük a patisszonokat 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre, vagy amíg a patisszonok megpuhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése