2016-10-24

Vaníliás, pudingporos keksz



Egy pillanatok alatt elkészíthető pudingos keksz receptje következik, melyet Kassáról kaptam. Miután a receptet elolvastam, tudtam, nekem is meg kell sütnöm. Olyan egyszerű, hogy ezt bárki, bármikor el tudja készíteni. Elrontani nem lehet. Kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.
Hozzávalók: 200 g szobahőmérsékletű vaj, 100 g porcukor, 1 tk vaníliakivonat, 250 g finomliszt, 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A hozzávalókat gyúrjuk össze, formázzunk a tésztából kis kb. 1,5 cm-es golyókat. Rakjuk a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire egymástól 5-6 cm távolságra. és egy villával lapítsuk le kekszformára.
Előmelegített sütőben, 180°C fokon süssük a kekszet 12-15 perc alatt készre.


A sütési idő a kekszek méretétől függ. Ha nagyobb golyókat formázunk, akkor a nagyobb kekszek hosszabb sütési időt igényelnek.
Ebből az adagból 100 darab keksz készült.
A kekszeket sütés előtt díszíthetjük jégcukorral, vagy sütés után, ha a kekszek kihűlnek, olvasztott csokoládéval. Talán így szebb is, finomabb is. 



Megjegyzés:
 a pudingpor nálam DM - bio Bourbon vaníliás pudingpor, a liszt félfogós Nagyi titka búzaliszt 


Nincsenek megjegyzések: